top of page

Sex(y)Thing!

Wanneer Linde op een dag op school komt, kijkt iedereen haar gemeen aan. Er wordt gefluisterd en af en toe hoort ze woorden als ‘hoer’ en ‘slet’. Ongemakkelijk schuift Linde in de klas achter een tafel, haar beste vriendin komt binnen, kijkt haar aan en voor het eerst in 3 jaar gaat ze niet naast haar zitten.

 

Sex(y)Thing vertelt het verhaal van Linde en de grootste fout van haar leven: het versturen van naaktfoto’s naar haar vriendje Thomas. Wat heeft Thomas gedaan met deze foto’s? En waarom lijkt iedereen ze nu te kennen?

 

Sex(y)Thing laat jongeren zien welke gevaren er schuilen in het maken van seksueel getinte beelden, in hoeverre je anderen kunt vertrouwen en welke gevolgen het kan hebben als deze beelden via de sociale media verspreid worden.

 

In het eerste lesuur geeft Theater Smoar voorlichting over sexting. De acteurs van Theater Smoar spelen meerdere scènes waarin verschillende voorbeelden te zien zijn hoe seksueel getinte foto’s verspreid kunnen worden via het internet. Naar aanleiding van deze scènes gaan de acteurs met de jongeren in gesprek en aan het werk met diverse opdrachten.

In het tweede lesuur gaan de jongeren zelf aan de slag met verschillende opdrachten n.a.v. de thematiek sexting, seksualiteit of sociale media. De school kan hierin zelf de wens aangeven waar de nadruk zal komen te liggen.

 

Aansluitende workshops

Het is mogelijk om aansluitend op de voorstelling nog 1 of 2 workshop in te boeken binnen een periode van 12 weken. De workshops zullen in het thema staan van: Veilig en leuk vrijen &  seksuele diversiteit.

Meer informatie over de voorstelling?
Klik dan verder!

ST 1.jpeg

PLAY!

Voortgezet onderwijs
MBO
VSO
 

bottom of page